На учебен полигон Смардан в Румъния започна многонационалното учение Scorpion Legacy - 2023“,

...
На учебен полигон Смардан в Румъния започна многонационалното учение Scorpion Legacy - 2023“,
Коментари Харесай

България се включи във военно учение на НАТО в Румъния

На образователен полигон „ Смардан ” в Румъния започна многонационалното учение „ Scorpion Legacy - 2023 “, което е част от поредност многонационални учения „ Defender - 2023 “. В него от българска страна взе участие механизиран взвод от 35 военнослужещи, включен в състава на Многонационална бригада „ Югоизток ”, с 9 профилирани бойни машини.

Взводът е от състава на 38-и механизиран батальон от 2-а Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора. Негов пълководец е капитан Николай Гарев.

В „ Scorpion Legacy - 2023 “ вземат участие и военни формирования от Румъния, Съединени американски щати, Португалия, Белгия, Италия, Северна Македония и Полша. Темата на учението е „ Провеждане на настъпателна интервенция в отговор на рецесия с висока активност “.

До 9 юни на образователни полигони „ Смардан ” и „ Бордушани ” в Румъния ще се проведат ротни тактически учения и тактически учения с бойна пукотевица.

Многонационалните учения под общото название „ Defender - 2023 “ се организират под управлението на Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и Африка. Целта е взаимната подготовка на военните формирования от страните членки на НАТО и страните сътрудници да способства за развиването на бойните качества и да увеличи оперативната съгласуемост на въоръжените сили в системата за групова защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР